• About BAteam
  • News
  • Services
  • Solutii
  • Business Advice
  • Career

AgilePoint

AgilePoint


AgilePoint BPMS permite oamenilor de business implementarea si integrarea de aplicatii avand la baza procese de business. Prin folosirea acestei solutii operatiunile end to end devin mai vizibile si raspund mai bine schimbarilor business-ului datorate pietei, utilizand de mai multe ori functii construite de IT.


Intr-o companie, cunostintele si know how-ul sunt detinute de utilizatorii business. Prin intermediul AgilePoint, utilizatorii business, cei care reprezinta linia intai intr-o organizatie, pot modela procesele de business dar le pot si publica pe server. In conditiile in care diferite categorii din business managementului companiei sunt capabili sa implementeze si sa imbunatateasca procesele uzuale, prin utilizarea unor secvente executabile create de IT, departamentul IT nu se va mai implica in realizarea oricarei imbunatatiri ci va putea sa se concentreze in activitati strategice. Aceasta optiune permite o mai mare flexibilitate a business-ului si elimina o mare parte din munca de programare, economisind bani si scurtand perioada de timp necesara implementarii unei solutii integrate de business. AgilePoint BPMS permite o mai mare flexibilitate si determina optimizarea costurilor operationale.


Construit pe ultimele tehnologii Microsoft .NET, XML si Web services, AgilePoint BPMS permite utilizatorilor business si programatorilor sa realizeze si sa publice aplicatii BPM utilizand instrumente software cu care sunt deja familiarizati. Este primul instrument BPMS care se integreaza direct cu Microsoft Visio si cu Microsoft Visual Studio.NET. AgilePoint permite oamenilor din business sa foloseasca Microsoft InfoPath pentru a crea forme XML pentru interfete, prin utilizarea a cat mai putin cod sau chiar deloc. Prin intermediul AgilePoint oamenii de business folosesc ca integrator Micrososft BizTalk Server si tehnologia Microsoft SharePoint ca portal si centru de management al documentelor si al task-urilor

 

Envision™


Desi utilizatorii de informatii inteleg procesele de business, tehnologiile anterioare ii excludeau din realizarea executabilelor. AgilePoint Envision, un addon la Microsoft Visio, permite utilizatorilor de informatii sa modeleze, sa simuleze, sa automatizeze, sa deruleze si sa preia control asupra proceselor lor de business. Desi este un Visio caruia i-au fost adaugate facilitati de BPM, utilizatorul business nu face diferenta intre cele 2 versiuni de Visio, modul de lucru fiind similar.AgilePoint Envision, permite utilizatorilor crearea, modificarea sau derularea proceselor de business intr-un timp scurt. Un proces de business se realizeaza simplu prin folosirea drag-and-drop asupra conectorilor si asupra formelor din ecranul de desen al AgilePoint Envision, prin inserarea regulilor de business, prin selectarea unor forme predefinite din libraria AgilePoint Envision. Utilizatorii aplicatiilor Agile sunt gestionati la nivel de grupuri si roluri de executie, existand posibilitatea unei integrari directe cu Active Directory inclusiv grupurile din care acestia fac parte. Fluxurile proceselor modelate in AgilePoint Envision pot fi pastrate in format Visio, facilitându-se astfel colaborarea si imbunatatirea continua a activitatilor cheie din business astfel incat sa se atinga anumite scopuri functionale comune. AgilePoint Envision permite testarea rapida a proceselor si validarea acestora cu ajutorul simulatorului integrat in aplicatie, asigurandu-se in acest fel implementarea unor procese corecte.

AgilePoint Envision da posibilitatea utilizatorilor business sa refoloseasca fluxurile modelate anterior in Microsoft Visio. Orice schema realizata in Visio poate fi importata in AgilePoint Envision si apoi ramane la dispozitia utilizatorului pentru a fi folosita in aplicatii BPM. Integrarea AgilePoint Envision cu Microsoft InfoPah faciliteaza utilizatorilor business crearea unor forme XML deschise si interoperabile pentru interfata cu utilizatorul final, utilizand foarte putin cod sau chiar deloc.

AgilePoint Envision este un instrument BPM care permite participarea userilor business de-a lungul procesului: incepand cu analiza de business si definirea procesului si terminand cu revizuirea si imbunatatirea continua a modelelor de business – totul derulandu-se in VISIO.

Developer™


AgilePoint Developer este primul instrument BPM care permite dezvoltarea BPM prin integrarea directa cu Microsoft Visual Studio .NET, solutie cu care majoritatea dezvoltatorilor sunt familiarizati. Prin folosirea AgilePoint Developer, oamenii de business au la dispozitie un instrument puternic, sofisticat, orientat end to end, pentru crearea unor secvente functionale si executabile, pentru crearea de interfete, pentru integrarea cu alte aplicatii.Proiectele AgilePoint sunt proiecte Visual Studio.NET si pot fi incorporate in orice alte proiecte independente. Modelarile proceselor in AgilePoint sunt legate proiectelor Visual Studio. Procesele pot fi modelate in AgilePoint prin intermediul Visual Studio.NET.

Dezvoltatorii AgilePoint au acces la toate solutiile de debug ale Visual Studio .NET, Web Services si alte functonalitati ale programului Visual Studio .NET. Dezvoltatorii pot folosi in continuare limbajul preferat .Net, oricare ar fi acesta. AgilePoint Developer imbina modelarea grafica (specifica VISIO) cu programarea din Visiual Studio .NET. Prin intermediul AgilePoint Developer dezvoltarii acceseaza programatic din Visual Studio .NET diagrama Visio si nu trebuie sa invete un nou limbaj de programare.

Enterprise Manager™


AgilePoint Enterprise Manager este o aplicatie de tip portal care ofera un dashboard complet digitalizat. Permite mai multor utilizatori din departamente diferite ale organizatiei sa colaboreze, sa creeze, sa gestioneze, sa controleze si sa monitorizeze executia proceselor de business modelate in Envision. Fiecare utilizator are un rol bine conturat conform politicilor de acces definite in aplicatie.


Posibilitatea de a vizualiza fluxurile proceselor de business, in orice moment, atât de catre administratorii solutiei cat si de utilizatorii finali, reprezinta una din schimbarile majore pe care le aduce AgilePoint. Prin intermediul AgilePoint Enterprise Manager procesele pot fi modelate peste celelalte aplicatii informatice ale companiei iar participantii pot interactiona si colabora pe parcursul derularii procesului.

Integration


Integrare AgilePoint cu Microsoft SharePoint

Microsoft SharePoint tinde sa devina tehnologia IT cea mai utilizata pentru managementul documentelor si proceselor de business dintr-o companie. Integrarea cu AgilePoint aduce beneficii suplimentare utilizarii SharePoint prin implementarea unei architecturi orientate pe procese (facilitate caracteristica AgilePoint).

Mai mult de 70% dintre clientii AgilePoint folosesc AgilePoint integrat cu SharePoint (integrarea realizandu-se in cel mai mic detaliu), deoarece noua platforma astfel obtinuta faciliteaza evolutia principiilor fundamentale de business in concordanta cu noile propuneri de valoare care rezulta din BPM.

Integrare AgilePoint cu Microsoft InfoPath

 

AgilePoint BPMS imbunatateste capabilitatile utilizatorului de Microsoft InfoPath si integreaza form-urile in fluxul end to end al procesului de business. Solutiile AgilePoint integrate cu tehnologiile Microsoft InfoPath pot fi ulterior integrate direct cu SharePoint. Interfata cu utilizatorul este de tip WEB, ceea ce permite utilizatorului acceseze cu usurinta aceste aplicatii integrate din Web Site-ul SharePoint.

AgilePoint exploateaza capabilitatile form-urilor XML din Microsoft InfoPath si integreaza cu usurinta aceste form-uri in fluxul procesului modelat.

AgilePoint Envision permite transferul unui document InfoPath de-a lungul fluxului. Cand un document InfoPath este asociat unui process modelat in Envision, formele din Visio pot fi “legate” direct atat cu elemente si atribute din schema dar si cu form-uri de tip data-views din documentele InfoPath.

Server™


AgilePoint Server este o aplicatie de tip server, configurabila si care permite executarea, monitorizarea si controlul procesului de business pe parcursul rularii. Aceasta aplicatie (process engine) permite utilizatorilor sa automatizeze si sa imbunatateasca continuu procesele de business, sa realizeze fluxul informational in concordanta cu regulile de business definite.

Construit pentru a facilita utilizarea NET framework, AgilePoint Server isi îndeplineste scopul prin conectarea aplicatiilor BPM cu ajutorul solutiilor XML si a WEB service. Prin folosirea ultimelor tehnologii Microsoft App Server si „ enterprise databases” se asigura scalabilitate, integritatea tranzactiilor si securitatea datelor. AgilePoint Server faciliteaza accesul la propriile servicii BPM prin APIs, Web Services, Messaging Queues si COM.